Detail Team

#morethanjustarchitects

bigittablanchovius

Annika Pålsson

bigittablanchovius

David Escobar

Studio chef / Partner
Arkitekt / Dipl. Hållbart bygg. M.Sc SAR/MSA
+46 (0)72 712 68 98
david.escobar@detailgroup.se
bigittablanchovius

Edvin Ekvall

bigittablanchovius

Eira Jacobsson

Arkitekt M.Sc SAR/MSA
eira.jacobsson@detailgroup.se
bigittablanchovius

Emilie Näslund

Arkitekt M.Sc SAR/MSA
emilie.naslund@detailgroup.se
bigittablanchovius

Gabriel Blomberg

bigittablanchovius

Haval Murad

VD / Partner
Arkitekt / Byggingenjör B.Sc SBR
+46 (0)70 408 56 33
haval.murad@detailgroup.se
bigittablanchovius

John Bassmaji

bigittablanchovius

Josefin Åkerstedt

bigittablanchovius

Raina Kanari

bigittablanchovius

Silvana Carrasco

Detail Konsult

bigittablanchovius

Fredrik Bergenmalm

Aktiebolaget XREF Stockholm
IT-konsult

bigittablanchovius

Leila K

Kompis det går bra nu AB
Rekryteringschef
leila.k@detailgroup.se
bigittablanchovius

Peter Klintsjö

Mazars AB
Advokat

Detail Groups Historia

Begynnelsen – 2011

Det som började som ett experimentellt projekt kom att utvecklas till ett kollektiv beståendes av arkitekter och ingenjörer. Gemensamt för alla var att de studerade på Kungliga Tekniska Högskolan, var intresserade av byggbranschen och ville bidra till branschens utveckling. Redan i tidigt skede var gruppen aktiv vid bland annat skolans kursupplägg, utbildningens innehåll, lärarnas vinklingar osv. Men även i branschens strukturella former, landets politiska styrning, infrastrukturella filosofier, beslutsförfaranden, med mera.

Projektet utvecklades vidare till ett kontor och startades av de tidigare frontfigurerna, Haval Murad och Martin Lantto. Initialt omfattade kontoret ett par genomföranden av tävlingar samt experimentella projekt som duon utvecklade. Arbetet kretsade kring utveckling av flerdimensionella tvärdisciplinära projekteringsmetoder så som t.ex. BIM, byggnadsinformationsmodeller. Men även ett brett fält över andra områden, som tillexempel; processförfarande, kommunikationsutveckling, verktygsbegränsningar osv. Både Haval och Martin blev uppmärksammade för sina experiment och examensarbeten. De gästföreläste och undervisade på fler av landets högskolor och universitet.

2011 – 2015

Haval Murad övertar kontoret och Martin Lantto övergår till att verka som konsult i verksamheten. Kontoret konkretiseras officiellt genom omfattande reformer. Bolaget registreras och intar namnet Detail Group, medarbetare anställs och verksamheten flyttar in till sin första adress i lokaler på Österlånggatan i Gamla Stan.

Utöver arkitektur omfattar kontorets arbetsfält även energi- och miljölösningar, stadsplanering samt engagemang i projekt med särskilda sociala ansvarstaganden. Till en början har kontorets uppdrag främst kommit från privata beställare och berört mindre bostadsprojekt, men allteftersom kontorets erfarenhet har ökat har även förtroendet ökat och så även uppdragens omfattning och bredd. Verksamheten växer organiskt och så även antalet medarbetare.

Gruppen tävlar i allt större omfattning och vinner flera viktiga uppdrag. Stort fokus läggs på arkitektoniska visioner samt samhällsutvecklande frågeställningar. En identitet börjar forma sig och kontorets konceptuella styrka i tidiga skeden, samt skarpa projekteringskunskaper i senare skeden, efterfrågas allt mer hos fler i branschen.

2016 –

Verksamheten försätter att växa och kontoret intar ett nytt namn, Detail Group Sweden AB, i samband med att bolagsformen byts till aktiebolag. Medlemskap hos Sveriges Arkitekter, Arbetsgivareorganisationen Almega, Intresseorganisationen Svensk Teknik & Designföretagen samt Svensk Näringsliv införskaffas, i samband med att kollektivavtalet tecknas.

Branschkollegor efterfrågar kontorets projektering- och verktygskunskaper och verksamheten breddas med konsultuppdrag hos andra arkitektkontor. Även skola och vård adderas till portfolion och intar en betydande roll i verksamhetens utveckling. Kontoret expanderar till nya större lokaler och flyttar till Hallandsgatan på Södermalm.

Vårt Kontor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer