Kv. Kimröken

2014 │ Huddinge

Markens dramatiska landskap har varit en av designprocessens viktigaste parameter. Huset har hämtat sin avlånga form från den smala tomten och exteriörens materialval samspelar med den omgivande naturens kontraster. En homogen fasad i svart falsad plåt bryts konsekvent av med ljus ask i de delar där husvolymen deformeras. Huset kommer att utföras i tre exemplar på de intillvarandra liggande tomterna. Detta kommer att förstärka konceptet ytterligare och lyfta huskaraktären.

Två våningar + loft uppförs i suterräng för att anpassa sig till det befintliga berget på tomten. På baksidan av tomten planas marken ut för att bilda en bakre gård till huset. På främre sidan av huset placeras garaget i anslutning till gatan. Den utvändiga trappan guidar dig igenom den kuperade marken, till huset och vidare till den bakre gården. Dessutom lyfter trappan skulpturellt upp landskapets naturliga formation.

Husets boarea på 189 kvm är fördelade på fyra sovrum, två WC, bastu med tillhörande relax, mycket förvaringsutrymmen, balkong, flera terrasser, ett loft samt öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum. Husets långsidor är placerade i nord-sydlig riktning vilket ger huset ett generöst ljusinsläpp och skapar fantastiska linjer invändigt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer